forumul prelucratorilor prin aschiere
Un loc pentru pasionatii prelucrarilor prin aschiere unde pot cere/oferi sfaturi si impartasi din experienta lor.
Lista Forumurilor Pe Tematici
forumul prelucratorilor prin aschiere | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL PRELUCRATORILOR PRIN ASCHIERE

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sabina Profile
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 60 ani
forumul prelucratorilor prin aschiere / Proiecte / tarod M1,6/0,35  
Autor
Mesaj Pagini: 1
sorin renato
MESTER

Din: Galati
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 343
am incercat sa fac un tarod  M1,6/0,35. am pornit de la cuie de beton fara filet, de 3 mm. le-am decalit, am ales unul, l-am pilit patrat la un capat, pentru prindere in port-tarod, apoi am redus diametrul la 1,6mm. am utilizat o filiera pentru a forma filetul( nu am un cutit suficient de ascutit pentru asta, dar se lucreaza...). pentru a face cele 3 santuri de evacuare ale spanului am folosit un cutit cu horkert transversal( cutit frontal). l-am ascutit cat de bine am reusit pe o piatra de honuit si l-am montat rasturnat, scopul lui fiind sa rada filetul de la dreapta la stanga, prin cateva treceri. a iesit acceptabil, trebuie sa gasesc o varianta de a ascuti mai bine fata de degajare( parca asa se numeste, posibil sa gresesc). am mai trecut o data cu filiera peste filet pentru a curata bavurile, apoi l-am calit( la aragaz, la rosu, 1 minut, incalzit lent, racit in ulei de palmier( asta aveam disponibil in cantitati suficiente scopului). a taiat un filet destul de curat, mai am de lucru pana voi fi multumit.
presupun ca continutul de carbon in cuiele astea este de 0,6-0,7 %, tarodul este destul de flexibil, s-a rasucit cam 20 de grade fara sa se rupa si fara sa-i fac revenire. bineinteles, a revenit la forma initiala fara probleme


_______________________________________
Tos MN80a full option

pus acum 11 ani
   
radu cnc
MESTER

Din: LUGOJ jud.TIMIS
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 163
La noi in targul de vechiturui se gaseu filiere de M1.6mm cu 1 RON bucata.

_______________________________________


pus acum 11 ani
   
cnc-3000
Administrator

Din: neant
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 808
In ce material ai facut proba? Apreciez efortul de a face un astfel de tarod, stiu de cata meticulozitate este nevoie. Spor la treaba in continuare

PS: mi-a trecut prin cap ideea de a folosi o coada de burghiu de 2 in locul cuielor?! Cum ai facut degrosarea de la 3mm la 1,6mm?

PPS: daca ai absoluta nevoie de un astfel de tarod, cu proxima ocazie cand mai ajung prin targ o sa iau unul si ti-l pun la posta. Singura problema este ca nu o sa mai ajung prea curand in targ, incepe marea mutare pana-n Paste.


pus acum 11 ani
   
alin 105
MESTER

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 105
hm, pretul de 1 ron e deosebit de atragator.Eu am comandat din franta cu 10 E +transport/bucata.

pus acum 11 ani
   
sorin renato
MESTER

Din: Galati
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 343
proba am facut in alama. m-am uitat si eu printre burghiele rupte, cu gand sa folosesc unul, insa toate sunt HSS, si calirea se face la temperatura mai inalta dacat pot eu obtine la aragaz, plus ca nu stiu daca se decaleste complet.
degrosarea am facut-o cu un cutit normal, hss. am ambitia sa fac un set de 3 tarozi de 1,6mm, doar ca sa fiu multumit. mai trebuie sa vad cum sa fac o rectificare cu piatra abraziva in lungul canalelor de evacuare a spanului, pentru ca tarodul sa taie si nu sa formeze cumva prin deformare filetul. am niste pietre fine de rectificat, cred ca au granulatie 300-400, gaura de 6 mm, grosime 6 mm si diam 40mm, ar trebui doar sa modific profilul ca sa iasa in unghi mai mic de 90 grade si sa fac un suport pentru tarod.
anul trecut erau filiere in targ de  1, 1,2  1,4  1,6  1,8mm la 2 lei bucata, cineva avea o cutie de iaurt de 1 litru, toate noi si aceeasi marca, culmea e ca sunt rectificate, chiar si cele de M1!!!!! marca ar fi FWP. daca doreste cineva, se poate aranja cand apar iarasi.
apropo, am vazut un alezor con morse 3 la 15 lei, amatori?


_______________________________________
Tos MN80a full option

pus acum 11 ani
   
barosul
MESTER

Din: bacau
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 94

sorin renato a scris:

mai trebuie sa vad cum sa fac o rectificare cu piatra abraziva in lungul canalelor de evacuare a spanului, pentru ca tarodul sa taie si nu sa formeze cumva prin deformare filetul. am niste pietre fine de rectificat, cred ca au granulatie 300-400, gaura de 6 mm, grosime 6 mm si diam 40mm, ar trebui doar sa modific profilul ca sa iasa in unghi mai mic de 90 grade si sa fac un suport pentru tarod.

Cam greu de rectificat piatra ca sa faci un cant atat de ascutit,o sa ai nevoie de un diamant si de un sistem de antrenare al pietrei fara nici un pic de bataie.Piatra trebuie rectificata in sistemul de antrenare si sa nu o mai demontezi pana nu tai canalele.


pus acum 11 ani
   
barosul
MESTER

Din: bacau
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 94
Eventual sa incerci sa rectifici un disc de genul asta:
Daca nu ai si vrei as putea sa-ti trimit eu unul intr-un plic.

Modificat de barosul (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
alin 105
MESTER

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 105
Da, eu is amator de acel alezor con morse 3!Iti raman extrem de  recunoscator daca poti sa mi-l trimiti!Am un proiect de realizat care presupune acel alezor si nu stiu cum sa fac sa o fac.... ..Multumesc anticipat.

pus acum 11 ani
   
alin 105
MESTER

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 105
in alta ordine de idei....cum as proceda eu, daca m-ar tine nervii mei slabiti si rabdarea mea uzata in grele lupte....dupa ce as prelucra pe strung piesa de baza, as bloca universalul dupa care cu un biax dotat un disc diamantat (discul poate fi China -cativa lei)fixat in portcutit cu un mic dispozitiv ajutator, as taia, rectifica acele canale de degajare.Avantajul e ca m-as folosi de precizia oferita de gradatiile avansului llongitudinal+transversal al strungului.
PS.Ca sa fiu sincer pana la capat as fixa semifabricatul pe masina mea de frezat, intrun universal fixat in menghina platoului.Rotirea cu 120 de grd la cele 3 canale as face-o mai din ochi...dar din cate stiu tu dispui doar de strung, asa ca si ala e valabil la multe traznai...Doar mai multa rabdare in pregatirea campului de lupta....
Spor 


pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la