forumul prelucratorilor prin aschiere
Un loc pentru pasionatii prelucrarilor prin aschiere unde pot cere/oferi sfaturi si impartasi din experienta lor.
Lista Forumurilor Pe Tematici
forumul prelucratorilor prin aschiere | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL PRELUCRATORILOR PRIN ASCHIERE

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angy_2 21 ani
Femeie
21 ani
Constanta
cauta Barbat
21 - 63 ani
forumul prelucratorilor prin aschiere / Proiecte / disc de divizare  
Autor
Mesaj Pagini: 1
sorin renato
MESTER

Din: Galati
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 343
am afcut un disc de divizare pentru strungul meu, imi lipsea. se foloseste in dispozitivul de frezare/gaurite transversala. marcarea de suprafata s-a facut cu o bormasina, printr-o gaura de ghidare( bara subtiata prinsa in locul cutitului)

disc divizare afcut disc divizare pentru strungul meu, imi lipsea. foloseste marcarea suprafata s-a

35.3KB


_______________________________________
Tos MN80a full option

pus acum 10 ani
   
cnc-3000
Administrator

Din: neant
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 808
Foarte buna treaba. Un prim plan cu felul in care ati montat discul de divizare si cum ati calculat cate gauri ati facut in el
Avusem si eu in plan asa ceva la SP dupa o idee data de raducnc, dar nu am pus-o in aplicare.
Acum puteti "morteza" niste caneluri pe un ax prins in universal folosind un cutit profilat in portcutit si folosind avansul manual la carucior. Acelasi lucru si la executia unei roti dintate sa a unui canal de pana. Asta ati avut in plan?


pus acum 10 ani
   
sorin renato
MESTER

Din: Galati
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 343
Nu.
sa explic .discul mare de divizare are 84, 90, 100, 104, 110, 120, 144 gauri . imi lipseste discul mic de divizare, cu 66, 72, 78, 80, 84, 90 gauri. discul mare se monteaza intre flansa universalului si ax, discul mic se moteaza pe un dispozitiv care se monteaza transversal pe axul strungului, se misca vertical ,se roteste in plan verticat, piesa se prinde cu pensele din dotarea strungului. dispozitivul de foloseste la fabricarea rotilor dintate, a canelurilor, capete hexagonale, gauri transversale ,  inclinate sau orice altceva trece prin mintea strungarului. strungul a fost conceput pentru a fi utilizat in industria optica si de mecanica fina, laboratoare de cercetare, telecomunicatii etc.. deci e vorba de roti dintate relativ mici, din materiale usor de prelucrat.
scula aschietoare se monteaza in mod normal pe axul strungului, in planurile strungului neexistand nici o sugestie sau inlesnire ( gen Myford) spre a adapta o minifreza care sa taie direct pe axul strungului( o MAAAAARE scapare a proiectantilor )
cam asa arata dispozitivul pe care vreau sa il intregesc:
nu intentionez sa mortezez nimic ( poate doar alama) prins in ax, deoarece lagarele au niste filete ciudare si delicate si nu vreau sa le stric
m-am apucat sa fac un sir de 60 de gauri, folosind sirul de 120 de gauri din discul mare de divizare. materialul nu e bun, aluminiu 1000, bara de inalta tensiune, gaurile nu ies finisate cum as vrea.

Modificat de sorin renato (acum 10 ani)


_______________________________________
Tos MN80a full option

pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la