forumul prelucratorilor prin aschiere
Un loc pentru pasionatii prelucrarilor prin aschiere unde pot cere/oferi sfaturi si impartasi din experienta lor.
Lista Forumurilor Pe Tematici
forumul prelucratorilor prin aschiere | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL PRELUCRATORILOR PRIN ASCHIERE

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Larina23 23 ani
Femeie
23 ani
Timis
cauta Barbat
28 - 80 ani
forumul prelucratorilor prin aschiere / Proiecte / Subtiere saibe  
Autor
Mesaj Pagini: 1
sorin renato
MESTER

Din: Galati
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 343
Presupun ca v-ati lovit de necesitatea subtierii unei saibe subtiri si ati rezolvat problema cu usurinta.
Problema se rezolva cumparand banda dublu adeziva marca Tesa de prin magazinele mai mari gen Practiker, Dedeman  etc. Mai departe aveti nevoie de un suport, ( flansa, capac, ceva ce poate fi pozitionat cu usurinta) pe care sa il strunjiti frontal cu maximum de finete( rugozitate minima) pentru a avea aderenta mare. Respectiva banda se presinta sub forma unui" scoci" alb, foarte lipicios, cu lipici pe ambele fete. Respectivul lipici isi pierde proprietatile la contactul cu acetona( din ce am aflat dar nu am probat).
Odata confectionat suprortul veti lipi o bucatica de banda si peste banda veti aplica un " etalon de grosime", in cazul meu o fasie de 5/5mm din tabla rectificata de otel de 0,1mm . Dupa aplicarea benzii de lucru si a saibei pe banda de lucru se blocheaza caruciorul pe surubul de filete si se foloseste avansul saniei longitudinale pentru a pozitiona cutitul in apropierea etalonului. Odata ce varful cutitului lasa fine urme pe etalon, ati aflat pozitia 0,1mm( in cazul meu). Pentru vizualizare aveti nevoie de o lupa minim 5X.  Mai departe va descurcati cu masuratul, cu precizarea ca cutitul trebuie finisat si lustruit la maxim, spanul trebuie sa aiba sectiune cat mai mica, avansul in piesa sa fie de 0,05 mm.
Banda lipeste cam orice, inclusiv teflon alb  dar trebuie sa aiba suprafata mare de lipire pentru a nu arunca piesele in timpul prelucrarii. Odata prelucrata si lipita o fata a saibei poate creste siguranta in sine, ai sanse mari ca saiba sa ramana lipita pana la sfarsit.
Sper sa fie de folos cuiva.
Daca se foloseste o suprafata suport mare, se pot prelucra un numar mare de saibe, in cazul meu vre-o 100 dispuse in doua randuri .


_______________________________________
Tos MN80a full option

pus acum 9 ani
   
moriseiki
MESTER

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 20
daca am avut nevoie , am taiat direct din bara (gaurita in prealabil) ,asta ca am avut si bara ,si timp ,si am facut la ce grosime am vrut (ca a fost spanul (ca si rest )mai mare decat piesa in sine , nu mai conta) , dar pt. cine nu are cum am zis eu , merge si cum ai facut , desi e cam cu stres , o zbura saiba ,nu o zbura saiba ..

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la