forumul prelucratorilor prin aschiere
Un loc pentru pasionatii prelucrarilor prin aschiere unde pot cere/oferi sfaturi si impartasi din experienta lor.
Lista Forumurilor Pe Tematici
forumul prelucratorilor prin aschiere | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL PRELUCRATORILOR PRIN ASCHIERE

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anna281 Profile
Femeie
25 ani
Iasi
cauta Barbat
25 - 44 ani
forumul prelucratorilor prin aschiere / Strungul si SDV-uri ajutatoare / Pensete home-made  
Autor
Mesaj Pagini: 1
sorin renato
MESTER

Din: Galati
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 343




Ceea ce vedeti este o penseta de 10,5mm, pe adancimea de 4,5mm, confectionata din alama, pentru ca am avut de facut o piesa scurta, de 5mm , cu diametrul de 10,5mm.
Bara de alama de 20 sau 24 mm, nu mai tin  minte, a fost strunjita intre varfuri( din comoditate), cu profilul exterior si dimensiunile  pensetelor originale. Filetul este 20 TPI, profilul filetului este trapez. Gaura de 10 mm pe toata lungimea, exteriorul fiind de 14,5 ( daca tin bine minte), raman vre-o 2 mm grosime, suficient ca sa fie elastica. gauritea s0a facut dupa montarea in ax.
S-a demontat si s-a montat in capul divizor, pentru a da cele 3 gauri de 2,5mm (extem de importante) . Nu prea conteaza daca sunt paralele cu axul, am vazut si date conic, catre capatul pensetei. S-a verificat daca gaurile sunt corecte cu trei tije de 2,50 mm, otel de rulment cu role/ace.
S-a taiat cu bomfaierul in trei bucati , realizand cele trei falci.  S-a taiat cu panza de bonfaier canalul de blocate in manson. Dupa realizarea celor trei taieturi cu bomfaierul, penseta scotea zgomot ca un diapazon, la o lovire usoara de lemn.
S-a montat in axul strungului, s-au introdus cele trei tije/role/ace , s-a strans penseta cu draw-bar , s-a strunjit gaura de 10,5mm .
  TIR neglijabil, 1 sau 2 miimi, cu conditia ca mansonul sa fie introdus intotdeauna in aceeasi pozitie  in ax. Si sa fie curat TOTUL.


_______________________________________
Tos MN80a full option

pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la