forumul prelucratorilor prin aschiere
Un loc pentru pasionatii prelucrarilor prin aschiere unde pot cere/oferi sfaturi si impartasi din experienta lor.
Lista Forumurilor Pe Tematici
forumul prelucratorilor prin aschiere | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL PRELUCRATORILOR PRIN ASCHIERE

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Naturesk Profile
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
forumul prelucratorilor prin aschiere / Strungul si SDV-uri ajutatoare / Tarozi si gaurirea pentru filete  
Autor
Mesaj Pagini: 1
cnc-3000
Administrator

Din: neant
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 808
Am gasit pe internet catalogul unui producator de tarozi si pe tabele in dreptul fiecarui pas de filet se da dimensiunea burghiului ce trebuie folosit. Pana acum eu am folosit intotdeauna metoda empirica invatata de la tatal meu si anume pasul filetului se inmulteste cu 8 si se imparte la 10 si rezulta dimensiunea burghiului. Este aproximativ dar tinand cont ca se gasesc relativ greu unele dimensiuni de genul 4,8 pentru M6 sau 3,2 pentru M4, am folosit inotdeauna dimensiunile apropiate si a functionat. Insa cine doreste sa fie cat mai exact, sper ca tabelele sa fie corecte:

pus acum 12 ani
   
ola_nicolas
MESTER

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 123
Pentru cei care dispun de un program de Computer Aided Design de tipul MathCAD, dau in atasamentul 2 un fisier conceput in MathCAD 14, dar care poate fi rulat si intr-o varianta mai noua. In imaginea din atasamentul 1, este dat un print screen al foii de lucru MathCAD, avand marea majoritate a barelor de unelte activate. Interfata de lucru a programului iese in evidenta in stanga foii de lucru. Introducerea datelor se face modificand prin selectarea si modificarea membrului drept al relatiei din casetele incadrate pe fundal verde, sub specificatia "Date de calcul". Toate elementele filetului care va intereseaza vor fi afisate in casetele incadrate de culoare albastra, de sub specificatia "solutii". In caseta incadrata pe fondul unei nuante de mov de sub aria "Algoritm de calcul", programul intoarce o matrice cu toate valorile pasilor standardizati pentru metricul care va intereseaza. Se alege pasul dorit si se modifica caseta incadrata pe fundal verde corespunzator pasului filetului. Toate simbolurile au fost specificate in program. Programul contine doua arii de calcul "Baza de date" si "Algoritmul de calcul". Ele nu au fost protejate la deschidere prin parolare, pentru a putea fi vizualizate de catre cunoscatori si a putea modifica aspectele care nu concorda cu  dorintele lor. Recomandarea mea este insa sa nu se modifice nimic, daca nu s-a inteles mecanismul matematic, deoarece intregul program poate fi compromis. Este recomandabil ca fisierul MathCAD sa fie protejat la scriere, astfel incat sa nu poata fi salvata din greseala o varianta modificata. Din imaginea a doua (detaliu) se poate vedea ca, spre exemplu pentru un filet M6 cu pas normal (primul pas afisat in matrice este cel normal) gaura ideala are diametrul de 4,9 - nu de 4,8 si nici de 5. Evident ca se pot folosi ca solutii "de avarie" ambele variante, insa prima contine riscul blocarii si ruperii tarodului, in timp ce a doua va creea jocuri nepermise in filet si o rezistenta mai mica. Ca fapt divers, se poate spune ca merge chiar si un burghiu de 4,5 mm ca solutie "extrema".



P.S. Astept confirmarea ca cel putin un user a descarcat si foloseste acest program, care are valentele unui microcalculator specializat pe filete.

Modificat de ola_nicolas (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la