forumul prelucratorilor prin aschiere
Un loc pentru pasionatii prelucrarilor prin aschiere unde pot cere/oferi sfaturi si impartasi din experienta lor.
Lista Forumurilor Pe Tematici
forumul prelucratorilor prin aschiere | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL PRELUCRATORILOR PRIN ASCHIERE

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
anka...
Femeie
25 ani
Valcea
cauta Barbat
25 - 40 ani
forumul prelucratorilor prin aschiere / Proiecte / Prelucrare arbore!  
Autor
Mesaj Pagini: 1
seftaka
Membru nou

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1
Buna seara! Sper ca nu am postat gresit!  Am de realizat un mic proiect la munca, este vorba de un arbore! Eu nu prea le am cu strungu, operatii decat vag, fiind specializat pe altceva, dar trebuie sa ma adaptez! Voi atasa desenul, in speranta ca ma poate sfatui cineva priceput! Arborele va fi realizat din bara laminata de 6500m, d60, ce o voi debita, la 215 fiind inclus si un adaos de prelucrare 5mm, de regula stiu ca se lasa 2mm la capete la debitare pe fierastrau alternativ! Acum daca puteti veni cu sfaturi, opinii, in legatura cu prelucari, pe ce lungimi sa le iau, in vederea realizarii treptelor, precum si prinderi! Dispun de un Sn400, si de o freza orizontala 32! In partea stanga nu este diametru, ci patrat cota30. Stima

prelucrare arbore! buna seara! sper postat realizat mic proiect munca, este vorba arbore! prea

19KB


pus acum 12 ani
   
cnc-3000
Administrator

Din: neant
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 808
Buna ziua! Nu ati postat gresit, sunteti in zona potrivita Ramane de vazut daca o sa gasiti raspunsurile pe care le cautati. Din pacate sunt destul de putini utilizatori si o parte dintre ei sunt de pe alte forumuri unde am vazut ca ati mai postat cu aceeasi problema. Eu sunt inca novice in ale prelucrarilor si nu ma pot pronunta, procesul tehnologic imi pune si mie probleme. De multe ori fac o piesa si imi dau seama ca trebuia sa fac o operatie inaintea celeilalte. Mult succes totusi! Daca nu gasiti raspunsurile potrivite, puneti mana pe strung si faceti prima piesa. La a doua o sa va dati seama de ordinea operatiilor.
Singura impresie pe care o pot pronunta este: fiind un arbore care necesita mai multe operatii printre care si prelucrare pe freza deci scoaterea piesei de pe strung in cel putin doua randuri, va fi necesara prelucrarea piesei intre centre cu prinderea in inima de antrenare.

LE: incercati sa cititi "Cartea Strungarului" pentru ca sunt descrise metode de prelucrare pentru diferite metale si tabele cu tolerante, etc. Desi sunt multe informatii elementare si nu aprofundate, poate gasiti ce aveti nevoie.


pus acum 12 ani
   
cnc-3000
Administrator

Din: neant
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 808
Uitati un link (pagina 4) in care cineva isi prezinta lucrarile printre care si strunjirea unui ax similar cu al dvs. Desi are o lungime mai mare (peste 1000mm) lucrarea prezinta mai multe operatii de strunjire si executie canal pana, iar toate aceste lucrari sunt prezentate in foto de mare calitate. Aruncati un ochi, poate va da o idee.

LE: daca intelegeti limba engleza, cititi si postul 110 de pe pagina 6 a link-ului de mai sus in care Meseriasul respectiv da un pont de prelucrare a arborilor de acest gen.

Modificat de cnc-3000 (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la