forumul prelucratorilor prin aschiere
Un loc pentru pasionatii prelucrarilor prin aschiere unde pot cere/oferi sfaturi si impartasi din experienta lor.
Lista Forumurilor Pe Tematici
forumul prelucratorilor prin aschiere | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL PRELUCRATORILOR PRIN ASCHIERE

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ubytzika_senzuala pe Simpatie
Femeie
22 ani
Vrancea
cauta Barbat
22 - 45 ani
forumul prelucratorilor prin aschiere / Strungul si SDV-uri ajutatoare / Strung rusesc  
Autor
Mesaj Pagini: 1
cnc-3000
Administrator

Din: neant
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 808
Nu este al meu dar doresc sa atrag atentia asupra lui deoarece este de vanzare la un pret foarte bun. Din ce am vazut pe net este un strung foarte rigid si are cutie de avansuri automate (inclusiv avans transversal). Strungul se afla in Bucuresti la pretul de 300 euro!!! Nu-i cunosc starea dar am cautat pe net si inca se produc piese de schimb pentru el. Este vorba de producatorul rusesc Stanko iar modelul de strung este 1и611п.
Mai jos link-uri cu anuntul de vanzare si clipuri de pe youtube cu un astfel de strung in functionare. Sunt impresionat de cat de bine debiteaza cu ajutorul avansului transversal automat.










strung rusesc este meu dar doresc atrag atentia asupra lui deoarece este vanzare pret foarte bun.

45.5KB


pus acum 11 ani
   
bcristian
MESTER

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 23
Interesant (nu ca as avea ce face cu inca un strung ) - mi se pare mie sau are si avans rapid?

pus acum 11 ani
   
cnc-3000
Administrator

Din: neant
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 808
Si mie imi place strungul, as avea ce face cu el dar nu am unde sa-l pun...   Dupa cum se pare are surubul de avans (pentru filetare) si doua axe de avans: unul pentru avansul caruciorului longitudinal si celalalt pentru avansul transversal al saniei. In rest foarte compact si foarte rigid.
Nu-i fac reclama pentru ca nu cunosc vanzatorul si nici nu am vazut strungul. Este o discutie pe baza utilajelor rusesti. Ce am mai citit pe practicalmachinist despre utilajele rusesti este ca sunt construite ca un tanc (la fel ca orice altceva facut de rusi), ca functioneaza bine si ca probleme sunt doar la partea electrica care se pare ca este oarecum primitiva. Ce imi place la acest model este sania caruciorului care este suficient de lata si prevazuta cu canale tocmai potrivita pentru adaptarea unui dispozitiv de frezare pe strung. Sunt sigur ca asta a fost si considerentul pentru care au construit asa acea piesa. Si dupa cat de rigid pare cred ca s-ar preta destul de bine la astfel de operatii.


pus acum 11 ani
   
radu cnc
MESTER

Din: LUGOJ jud.TIMIS
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 163
Barele de actionare pentru carucior sunt doua si anume, surubul conducator pentru realizarea filetelor si bara pentru avans.

Cea de-a treia bara este pentru comanda universalului, posibil acest model sa aibe ambreiaje mecanice pentru cuplarea universalului.


_______________________________________


pus acum 11 ani
   
ola_nicolas
MESTER

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 123
La avansul rapid se folosesc motoare asincrone de mici puteri si dimensiuni, atasate chiar pe sania principala. Asemenea mecanisme sunt insa specifice strungurilor grele.

Canalele prevazute pe sania transversala, au ca principala aplicatie atasarea unor dispozitive pentru alezarea gaurilor, sau eventual frezarea unor canale intre doua puncte. In acest sens, pe latura laterala are prevazut de asemenea un canal "T", pentru aplicarea de tampoane mecanice. Alezarea a doua gauri (spre exemplu) cu distanta dintre axe tolerata, este in acelasi timp precisa si productiva.

Modificat de ola_nicolas (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
ceanac
Membru nou

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 1
Am riscat eu si l-am cumparat '''.
Este unul dintre cele mai bune strunguri .


pus acum 11 ani
   
cnc-3000
Administrator

Din: neant
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 808
     

Felicitari! Ma bucur ca l-ati cumparat si ca ati postat aici. Chiar ma gandeam zilele trecute ce s-a mai intamplat cu el. Asa poate mai aud si eu despre modelul acesta de strung.
Din experienta mea destul de limitata cu strungurile stiu ca foarte importanta este rigiditatea la un strung. Si acest strung pare a fi construit ca un tanc. Daca aveti timpul si placerea sa postati poze cu strungul v-as fi recunoscator.

Am gasit pe un forum strain pe care-l frecventez un astfel de strung care trece printr-o reparatie capitala.


pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la